Voor iemand die de hele dag onderweg is en geen mogelijkheid heeft om zijn of haar telefoon op te laden, biedt een powerbank uitkomst. Met een powerbank kun je je smartphone, tablet of laptop eenvoudig en snel opladen.

WAT IS EEN POWERBANK?

Eenvoudig gezegd is een powerbank een draadloze oplader die jouw smartphone op kan laden als je niet in de buurt van een stroomvoorziening zit. Ideaal als je veel onderweg bent en je graag bereikbaar wilt blijven. Ze zijn vaak niet groter als je smartphone en daardoor makkelijk mee te nemen. Via een usb kabel sluit je de powerbank aan op je telefoon en zo wordt hij opgeladen en kun je ermee blijven werken. 

Lees onze grote guide: Beste powerbank

ZEERGEWILD.NL

Sommige powerbanks zijn sterk genoeg om meerdere telefoons tegelijk op te laden of om je tablet ermee op te laden. Er zijn powerbanks op de markt die zelfs je laptop op kan laden als je onderweg bent. Uiteindelijk zal je de powerbank zelf ook een keer moeten opladen. Dat gaat via een usb die je aan je computer zet of via het stopcontact. 

KAN DE POWERBANK MEE IN DE HANDBAGAGE?

Ga je vaak met het vliegtuig vanwege vakanties of vanwege werk, dan wil je graag de mogelijkheid hebben om je telefoon of tablet te kunnen blijven gebruiken zonder dat je bang bent dat de batterij leeg raakt. In sommige vliegtuigen kun je tegenwoordig je apparatuur met een usb kabel opladen, maar is dit niet het geval dan biedt een powerbank uitkomst. Maar kan deze dan wel mee in het vliegtuig?

Er zijn een aantal regels verbonden aan het meenemen van de powerbank in je bagage. Zo mag je ze alleen meenemen in je handbagage en mogen ze een maximale capaciteit van 27.000 mAh hebben. Deze maximale capaciteit geldt ook als je er meer dan één meeneemt. De meeste powerbanks voldoen hier aan. Maar heeft jouw powerbank een hogere capaciteit, check dan welke regels de luchtvaartmaatschappij waar je mee vliegt hiervoor heeft opgesteld. 

WELKE POWERBANK IS GESCHIKT VOOR JOU?

Welke powerbank bij jou past hangt af van welke apparaten je gebruikt en welke je constant wilt kunnen gebruiken. Wat belangrijk is om rekening mee te houden bij aanschaf van een powerbank, zijn de volgende punten:

Voor het opladen van een smartphone heb je voldoende aan een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh. Daarmee kun je je smartphone ongeveer 2 keer opladen. Deze modellen zijn handzaam en makkelijk mee te nemen. Deze zijn ook geschikt om oordopjes, e-readers en smartwatches mee op te kunnen laden. 

Een powerbank met een capaciteit van 20.000 mAh zijn geschikt als je meer smartphones tegelijkertijd op wilt kunnen laden en voor het opladen van een tablet. Ga tot een maximum van 27.000 mAh als je er ook in het vliegtuig gebruik van wilt maken. Voor het opladen van laptops met een powerbank ben je afhankelijk van het vermogen van de laptop. Je hebt zeker een minimale capaciteit van 20.000 mAh nodig. Het beste is om dit goed uit te zoeken voordat je een powerbank aanschaft. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WAT IS EEN POWERBANK?

Ze zijn vaak niet groter als je smartphone en daardoor makkelijk mee te nemen. Via een usb kabel sluit je de powerbank...

🔍 KAN DE POWERBANK MEE IN DE HANDBAGAGE?

Er zijn een aantal regels verbonden aan het meenemen van de powerbank in je bagage. Zo mag je ze alleen meenemen in je handbagage en mogen...

🤔 WELKE POWERBANK IS GESCHIKT VOOR JOU?

Voor het opladen van een smartphone heb je voldoende aan een powerbank met een capaciteit van 10.000 mAh. Daarmee kun je je smartphone ongeveer