How to

HOE U EEN INGEBRANDE COMBIMAGNETRON SCHOONMAAKT

Vuil wat is ingebrand in de combimagnetron kan erg vervelend zijn, zeker als er telkens weer wat bij komt. Als u de volgende stappen allemaal volgt, moet uw combimagnetron binnen no-time weer spik en span zijn aan de binnenkant. De makkelijkste methode is als volgt: 

Lees onze grote guide:

DE BESTE COMBI-MAGNETRON VOOR

SNEL EN LEKKER ETEN

ZEERGEWILD.NL
  1. Plaats een open bakje met ½ water en ½ ammoniak in uw combimagnetron. Laat dit mengsel vervolgens in uw dichte combimagnetron staan voor ongeveer 24 uur (met de deur dicht natuurlijk). 
  2. Haal het bakje uit de combimagnetron en veeg zoveel mogelijk vuil met een keukenpapiertje weg. 
  3. Hierna plaatst u een open bakje met water in de combi. Breng dit aan de kook in de combimagnetron. 
  4. Laat dit zoveel mogelijk dampen, hierdoor trekt vocht in het vuil. Hierna kunt u als het goed is met een doekje alle vuil en viezigheid wegvegen. 
  5. Voor de zekerheid kunt u nog een vochtige doekje gebruiken om het extra schoon te maken mits dit nodig is. 

Na het volgen van de bovengenoemde stappen moet uw combimagnetron weer bliets en blank zijn van binnen. Natuurlijk zijn er meerdere methodes, maar deze werkt bij verre het best. 

EEN CAKE BAKKEN IN EEN COMBIMAGNETRON

Het belangrijkste is dat u een combimagnetron heeft met een hete lucht stand. Dit kunt u zien aan het achterste paneel in de binnenkant van de combimagnetron, als deze vlak is heeft u helaas geen hete lucht stand. Ziet u een ventilator, dan heeft u een hetelucht combimagnetron, hierin kunt u wel een cake bakken. Het bakken van de cake is volledig afhankelijk van het recept en de combimagnetron die u heeft. U kunt gewoon simpelweg het recept volgen met de bijbehorende warmtes.

Wel is het belangrijk om, als dat mogelijk is, de combimagnetron op de oven stand te zetten. Let op dat een heteluchtoven 20 C warmer is dan een combimagnetron oven. Houdt er rekening mee dat als u de magnetronstand gebruikt om een cake te maken, dit afwijkende resultaten kan hebben. Niet perfect gaar, rare geur en soms plaatselijk verbranding zijn hier voorbeelden van. 

HOE U EEN COMBIMAGNETRON ALS OVEN KUNT GEBRUIKEN

Zoals ik in het vorige deel al hebt vertelt moet u er eerst achter komen wat voor soort combimagnetron u heeft, door te kijken naar het achterste paneel aan de binnenkant van de combimagnetron. Per combimagnetron verschilt het hoe u deze als oven kunt gebruiken. U wilt door middel van de knoppen het icoon vinden van een heteluchtoven (een ventilator icoontje met aan de boven en onder kant een streep). Op deze stand kunt u ook het temperatuur van de nu ‘oven’ instellen. 

🏆 COMBIMAGNETRON SCHOONMAKEN INGEBRAND

Als u de volgende stappen allemaal volgt, moet uw combimagnetron binnen no-time weer spik en span zijn aan de binnenkant...

🔍 CAKE BAKKEN IN COMBIMAGNETRON

Ziet u een ventilator, dan heeft u een hetelucht combimagnetron, hierin kunt u wel een cake bakken. Het bakken van de cake ...

🤔 COMBIMAGNETRON GEBRUIKEN ALS OVEN

Per combimagnetron verschilt het hoe u deze als oven kunt gebruiken. U wilt door middel van de knoppen het icoon...

{"@context": "https://schema.org","@type": "FAQPage","mainEntity": [{"@type": "Question","name": "🏆 COMBIMAGNETRON SCHOONMAKEN INGEBRAND","acceptedAnswer": {"@type": "Answer","text": "Als u de volgende stappen allemaal volgt, moet uw combimagnetron binnen no-time weer spik en span zijn aan de binnenkant..."}},{"@type": "Question","name": "🔍 CAKE BAKKEN IN COMBIMAGNETRON","acceptedAnswer": {"@type": "Answer","text": "Ziet u een ventilator, dan heeft u een hetelucht combimagnetron, hierin kunt u wel een cake bakken. Het bakken van de cake ... "}},{"@type": "Question","name": "🤔 COMBIMAGNETRON GEBRUIKEN ALS OVEN ","acceptedAnswer": {"@type": "Answer","text": "Per combimagnetron verschilt het hoe u deze als oven kunt gebruiken. U wilt door middel van de knoppen het icoon... "}}]}