Een airfryer biedt de mogelijkheid om gezonder patat te bakken, maar ook taarten en koekjes en zelfs groente. Welke airfyer voor jou geschikt is, is afhankelijk van jouw persoonlijke wensen en behoeftes. Wij hebben een aantal belangrijke zaken voor je op een rij gezet die van belang zijn bij het kiezen van de beste airfryer voor jou. 

HET SCHOONMAKEN VAN DE AIRFRYER

Een airfryer zul je regelmatig goed schoon moeten maken zodat je er gezond en veilig in kunt blijven bakken. Het kan handig zijn als je hiervoor speciale accessoires kunt aanschaffen. In principe heb je voor de airfryer geen speciale schoonmaakmiddelen nodig, het enige wat je nodig hebt is een goed doekje en sop. Wel is het handig om vooraf goed te kijken of je alle onderdelen goed uit elkaar kan halen om ze goed schoon te maken.

Lees onze grote guide: Beste airfryer

ZEERGEWILD.NL

Controleer daarnaast of de binnenpan uitneembaar is. Hoe je airfryer precies moet schoonmaken staat vermeld op de verpakking of in de instructies. Weet wel dat de meeste onderdelen van de airfryer geschikt zijn voor de vaatwasser. Schroom ook zeker niet om de airfryer een keer te bekijken en uit elkaar te halen in de winkel – er zijn hier doorgaans modellen voor beschikbaar. 

HOE ZIT HET MET DE BAKTIJDEN VAN DE AIRFRYER?

Er kunnen algemene richtlijnen gegeven worden als het gaat om de baktijden van de airfryer. Op internet worden hier overzichten van gegeven die van toepassing zijn op de meeste airfryers. Ook worden er in de instructies standaardbaktemperaturen gemeld. Het loont daarbij de moeite om de aangegeven tijden te verifiëren middels het lezen van online beoordelingen want de fabrikanten willen nog wel eens optimistisch zijn als het gaat om de verwachte baktijden. 

Uiteraard kan een Airfryer op verschillende temperaturen worden ingesteld en beschikt het over een timer, maar je kunt ervan uit gaan dat je binnen een minuut of vijf kunt genieten van verse groente. De baktijd wordt uiteraard ook beïnvloed door hoe jij je eten het liefste hebt en hoeveelheid product je in 1 keer in het mandje legt – des te meer friet, des te langer het duurt voordat dit allemaal gaar is. Verder is het belangrijk om te weten dat de Airfryer doorgaans eerst een paar minuten moet worden opgewarmd. Er zit een lichtje op de Airfryer die je informeert zodra het apparaat voldoende is opgewarmd. 

EEN AIRFRYER WAAR JE OOK ZOETE AARDAPPELS MEE KUNT BAKKEN

Een lekkere afwisseling voor de reguliere aardappel is de zoete aardappel. Deze aardappel wordt steeds hipper en kan natuurlijk ook gewoon in Airfryer. Nog leuker is als je besluit om van zoete aardappel bijzondere frietjes te maken. Met behulp van een Airfryer zijn deze binnen 15-20 minuten klaar. In het begin waren er nog weinig speciale Airfryer recepten te vinden maar inmiddels worden er complete kookboeken uitgegeven. 

Uiteraard zijn er nog een groot aantal andere aandachtspunten. Voor meer tips kun je naar het onderstaande filmpje kijken: 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 AIRFRYER SCHOONMAKEN

Het kan handig zijn als je hiervoor speciale accessoires kunt aanschaffen. In principe heb je voor de airfryer geen speciale schoonmaakmiddelen nodig, het enige wat...

🔍 AIRFRYER BAKTIJDEN

ok worden er in de instructies standaardbaktemperaturen gemeld. Het loont daarbij de moeite...

🤔 ZOETE AARDAPPEL AIRFRYER

Deze aardappel wordt steeds hipper en kan natuurlijk ook gewoon in Airfryer. Nog leuker is als je besluit om van zoete aardappel bijzondere frietjes te maken. Met behulp...