Het gebruik van oordopjes is tegenwoordig veel populairder. Door de komst van airpods en andere draadloze oordopjes is dat natuurlijk geen verrassing. Maar wat zijn nou de dingen waar je op moet letten met bijvoorbeeld hardlopen, als je kleine oren hebt of de verbinding verliest?

HARDLOPEN MET OORDOPJES. WAAR JE OP MOET LETTEN

Tijdens het sporten met oordopjes is het vooral belangrijk dat ze blijven zitten, en comfortabel zijn. Je wilt natuurlijk niet dat de oordopjes uit je oren vallen of dat je ze constant terug moet zetten als je je concentreert op het hardlopen. 

Lees onze grote guide: Beste draadloze oordopjes

ZEERGEWILD.NL

De betere oordopjes voor het hardlopen hebben geen draad meer. Dit omdat de draad altijd in de weg zit. Het is veel beter om draadloze oordopjes te hebben die verbonden zijn met je smartphone via een bluetooth verbinding.

Het is natuurlijk wel heel belangrijk dat je goed oplet tijdens het hardlopen met koptelefoon of oortjes in en geen harde muziek luistert. Luide muziek kan gevaarlijk zijn in het verkeer. Zorg er dus voor dat als je muziek luistert tijdens het rennen dat de muziek niet te hard staat, en dat je goed op het verkeer let.

Het te hard zetten van de muziek kan er ook voor zorgen dat je gehoorschade hebt. Let hier dus goed op.  

HOE KAN JE OORDOPJES WEER MET ELKAAR VERBINDEN

Het is natuurlijk heel vervelend. Wil je net lekker muziek gaan luisteren, krijg je je draadloze oordopjes niet verbonden. Dit was vroeger natuurlijk geen probleem met de normale oordopjes met draad. Het is vrij makkelijk om je oordopjes verbinding met elkaar te maken en daarna met je smartphone te verbinden: 

OORDOPJES VOOR KLEINERE OREN, WAAR JE OP MOET LETTEN

Heb jij kleinere oren en heb je moeite om oordopjes te vinden die goed passen? Er zijn verschillende soorten die jou goed uit kunnen komen. Ten eerste kan je kijken naar oordopjes met een rubberen, zachte insert. Deze zal zich makkelijker aan je oren aanpassen dan de harde plastic oordopjes. Ook zitten deze oordopjes met een rubberen insert vaak veel comfortabeler. 

Is het probleem misschien niet dat de oordopjes niet comfortabel zitten, maar dat ze uit je oren vallen? Kijk dan eens naar oordopjes die speciaal ontworpen zijn voor het sporten. Deze hebben vaak een haak die over je oor heen gaat. Hiermee blijft het oordopje vaak veel beter zitten. De laatste oplossing is ook veel duurder, je kan namelijk bij de gehoor specialist oordopjes op maat laten maken. De specialist maakt dan een mal van de binnenkant van je oor en maakt hiermee een oordopje die geheel op maat is voor jouw oren. Deze zal dus perfect passen. 

Meer weten over oordopjes en alternatieven voor de Apple AirPods:

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 HARDLOPEN MET OORDOPJES. WAAR JE OP MOET LETTEN

Je wilt natuurlijk niet dat de oordopjes uit je oren vallen of dat je ze constant terug moet zetten als je je concentreert op..

🔍 HOE KAN JE OORDOPJES WEER MET ELKAAR VERBINDEN

Dit was vroeger natuurlijk geen probleem met de normale oordopjes met draad. Het is vrij makkelijk om..

🤔 OORDOPJES VOOR KLEINERE OREN, WAAR JE OP MOET LETTEN

Ten eerste kan je kijken naar oordopjes met een rubberen, zachte insert. Deze zal zich makkelijker aan je oren..