Je wilt je fiets van het slot af halen, maar gaat net je fietssleutel kapot? Of je bent net een avondje uit geweest en je komt erachter dat jij je fietssleutel kwijt bent. Je kan natuurlijk de mobiele fietsenmaker bellen, maar gelukkig zijn er oplossingen die je zelf kunt doen om fietsen die op slot zitten van het slot te halen.

FIETSSLOT OPENBREKEN

Heb je geen reserve sleutel voorhanden en heb je echt geen andere optie. Dan kan je er voor kiezen om je fietsslot open te breken met een slijptol. Natuurlijk is dit een oplossing die je eigenlijk als laatste optie moet hebben, maar soms kan je niet anders. 

Zorg ten eerste dat je fiets stevig vast staat. Een slijptol is een gevaarlijk stuk gereedschap, en je fietsslot is een hard stuk metaal. Zorg ook dat je op zā€™n minst een veiligheidsbril en handschoenen aanhebt. Dan gaan we nu proberen om het slot te openen.

Lees onze grote guide: Beste fietsslot

ZEERGEWILD.NL

Slijp het slot aan het begin van het slot open. Dus aan de kant waar de sleutel zit. Als het goed is kan je nu de metalen staaf weg halen en is je slot open. Krijg je de metalen staaf niet weg? Dan moet je nog een keer aan de andere kant slijpen. 

FIETSSLOT OPENBREKEN ZONDER SLIJPTOL

Heb je nou geen slijptol voorhanden, dan  zijn er nog andere manieren om je fietsslot open te krijgen. 

Je kan het bijvoorbeeld proberen met een betonschaar. Deze kan je bij de dichtstbijzijnde bouwmarkt oppikken voor nog geen tien euro. Bedenk wel dat een betonschaar goed werkt op  sloten zoals oudere sloten en dunnere hangsloten. Bij wat meer steviger sloten is een betonschaar waarschijnlijk niet voldoende. 

Beste fietsslot

FIETSSLOT OPENEN ZONDER SLEUTEL

Zijn er nou nog andere manieren om je fietsslot te openen? Hieronder staan nog een aantal manieren die je kan proberen: 

Zit je met een afgebroken sleutel en zit een deel van de sleutel nog in het slot? Als er nu een paar millimeter uitsteken kan je proberen om met een tang het slot te openen door de sleutel te draaien. Of je kan proberen de sleutel eruit te halen. Ook kan je nog proberen om de beide delen van de sleutel aan elkaar te lijmen met hele sterke lijm of om deze aan elkaar te solderen. Dan moet je natuurlijk wel net een soldeerapparaat hebben. 

Als laatste kan je het natuurlijk proberen met brute kracht. Het beste werkt dan een platte schroeven draaier en een hamer. Met genoeg kracht en wat tijd lukt het dan vast om het slot open te krijgen. 

FIETSSLOT MONTEREN

Heb je eindelijk het slot open, maar moet je nu wel een nieuw fietsslot kopen? Kijk dan wel uit naar een fietsslot wat komt met keurmerken, en reservesleutels. 

Het monteren van een fietsslot is redelijk makkelijk. Qua gereedschap heb je alleen een inbussleutel of dopsleutel met maat 8 nodig. Bij een nieuw slot kan het zo zijn dat je wel nog een boutje op het achterspatbord moet vastzetten. Hier is een handig trucje voor. Haal de achterband en binnenband van je achterwiel. Nu kan je door het ventielgaatje het boutje vastzetten. Dit scheelt dan weer dat je niet je hele wiel eraf hoeft te halen. 

Je kunt dit in de volgende YouTube video nog eens terugkijken:

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

šŸ† FIETSSLOT OPENBREKEN

Zorg ten eerste dat je fiets stevig vast staat. Een slijptol is een gevaarlijk ...

šŸ” FIETSSLOT OPENBREKEN ZONDER SLIJPTOL

Je kan het bijvoorbeeld proberen met een betonschaar. Deze kan je bij de dichtstbijzijnde...

šŸ¤” FIETSSLOT OPENEN ZONDER SLEUTEL

Zit je met een afgebroken sleutel en zit een deel van de sleutel nog in het slot? Als er nu een paar millimeter uitsteken kan je proberen...