Stel, je bent van plan om het een en ander thuis te verbouwen maar je hebt geen accuboormachine of je accuboormachine is kapot. Wat doe je dan? Je koop een nieuwe natuurlijk. Maar waar moet je op letten, welke is het beste, en hoe werkt zo’n ding eigenlijk?

WELKE ACCUBOORMACHINE IS HET BESTE? 

Accuboormachines komen in alle soorten en maten, en ook nog eens in alle prijsklassen. Dus moet je nou gewoon de goedkoopste pakken? Of is duurder toch beter? 

Zeker bij een accuboormachine geldt, goedkoop is meestal duurkoop.  Hoewel je vaak toch een paar tientjes extra betaald voor de bekendere merken, krijg je hier vaak wel kwaliteit voor terug. 

Lees onze grote guide:

Beste Accuboormachine

ZEERGEWILD.NL

Er zijn een aantal factoren waar we naar moeten kijken bij het kopen van een goede accuboormachine. Ten eerste zijn het Voltage en Ampère gehalte belangrijk, hierover kun je hieronder meer lezen. Ten tweede is het belangrijk om te kijken of er een snel lader bij zit, je wilt natuurlijk niet dat je constant moet stoppen omdat de batterijen leeg zijn. 

Ten derde, wat krijg je er alleemaal bij? Betaal je nou extra veel geld omdat de accuboormachine zo goed is, of omdat er honderden hulpstukken bij zitten die je waarschijnlijk nooit nodig zal hebben. Kijk hier goed naar. 

WELK VOLTAGE MOET IK NOU KIEZEN VOOR MIJN ACCUBOORMACHINE?

Bij accuboormachines geldt vaak dat men alleen maar kijkt naar het voltage. Nou is het voltage op zich wel belangrijk omdat het de kracht van de boormachine aangeeft, maar net zo belangrijk is hoe lang de batterij meegaat. Dit wordt aangegeven in ampère. 

Voltage en ampère: Het voltage geeft de kracht van de accuboormachine aan, en met het ampère getal kan je de accuduur bepalen. 

De Beste accuboormachine review

Heb je nou een hoog voltage, maar een laag ampère getal, dan kan je accuboormachine hard werken, maar is de batterij zo leeg. Heb je een accuboormachine die een laag voltage heeft maar een hoog ampère? Dan gaat de accu lang mee, maar dat moet ook wel, want het boren en schroeven gaat maar langzaam. 

Kijk dus vooral naar een accuboormachine met een Voltage rond de 18, wat meer dan genoeg is, en een ampère getal van rond de drie. Hiermee heb je een ideale combinatie van kracht en batterij duur. 

HOE WERKT EEN ACCUBOORMACHINE?

Er zijn natuurlijk nog veel meer aspecten van accuboormachines die ertoe doen. 

Het belangrijkste is hier toch de versnelling. Koopt u een nieuwe boormachine, dan hoort deze er standaard op te zitten. Hiermee bepaal je de snelheid van de boorkop. Hiermee kun je dus zorgen dat de machine niet te snel draait om te schroeven, en niet te zacht draait om te schroeven. 

De motor van de boormachine werkt in principe door het gebruik van een aandrijfas. Hieraan zit dan weer een tandwielmechanisme, dit is in principe de versnelling waarmee we de snelheid kunnen aanpassen. Zoals eerder gezegd heb je in principe minimaal twee versnellingen nodig. Eentje om te schroeven, en de ander om te boren. 

Nog eens terugkijken wat er allemaal komt kijken bij het kopen van een accuboormachine?

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WELKE ACCUBOORMACHINE IS HET BESTE?

Zeker bij een accuboormachine geldt, goedkoop is meestal duurkoop. Hoewel je vaak toch een paar tientjes extra betaald voor de bekendere merken, krijg je hier vaak ...

🔍 ACCUBOORMACHINE WELK VOLTAGE

Heb je nou een hoog voltage, maar een laag ampère getal, dan kan je accuboormachine hard werken, maar is de batterij zo leeg. Heb je een accuboormachine...

🤔 HOE WERKT EEN ACCUBOORMACHINE

Het belangrijkste is hier toch de versnelling. Koopt u een nieuwe boormachine, dan hoort deze er standaard op te zitten. Hiermee bepaal je de snelheid ...