In dit artikel gaan we u helpen te begrijpen hoe een wifi-versterker werkt en waarom het voor u nuttig kan zijn om een wifi-versterker te kopen. De naam zegt natuurlijk al een hoop, maar soms is het goed om te begrijpen wat het verschil is tussen een wifi-versterker en bijvoorbeeld een extra router.

HOE WERKT EEN WIFI-VERSTERKER

Om te begrijpen hoe een wifi-versterker werkt, is het eerst handig om te weten hoe Wifi in het algemeen werkt. Vanuit uw router worden signalen via radiogolven verzonden. Deze worden door computers, telefoons en laptops opgepakt en deze geven vervolgens antwoord terug. Als dit gebeurt heeft u internetverbinding op dat apparaat. 

Lees onze grote guide: Beste wifi versterker

ZEERGEWILD.NL

Helaas hebben deze signalen een bereik van rond de 10-15 meter (in een open ruimte). Daarbij komt dus ook nog kijken dat dikke muren en vloeren dit bereik aanzienlijk korter maken. Hier is een wifi-versterker de oplossing voor, het doet een ding en dat is het oppikken van dit ‘relatief’ zwak internet signaal en deze opnieuw verzenden. Hierdoor wordt het bereik van de radiogolven groter en heeft u een uiteindelijk een betere internetverbinding. 

WIFI-VERSTERKER VIA HET STOPCONTACT

Naast de gewone wifi-versterkers, heeft u ook wifi-versterkers die via het stopcontact werken, de zogenaamde ‘powerline adapters’. Deze werken iets anders dan de reguliere wifi-versterkers en dat is als volgt: dicht bij uw router plaatst u een wifi-versterker in het stopcontact en deze verbindt u aan uw router met een zogenoemde UTP-kabel. De router stuurt via de UTP-kabel de signalen naar de wifi-versterker in het stopcontact en deze stuurt de signalen het stopcontact in (het lichtnet).

De Beste wifi versterker

Vervolgens plaatst u een tweede wifi-versterker in het stopcontact bij de plaats waar u beter internet wilt. Deze pikt vervolgens het signaal uit het stopcontact op en zendt deze uit. Deze wifi-versterker kan draadloos het signaal versturen naar uw apparaten of met een draad aan uw apparaat vast werken. Let wel op, over het algemeen hebben deze wifi-versterkers maar een kort bereik, dus moet deze wel dicht bij uw apparaten geplaatst worden. 

EXTRA ROUTER ALS WIFI-VERSTERKER

Mogen de twee opties hierboven er niet voor zorgen dat uw internet-ervaring verbeterd, kunt u altijd nog een extra router gebruiken als wifi-versterker. Over het algemeen is deze optie een stuk duurder dan de andere wifi-versterkers. Meestal als u bij een internetprovider een abonnement afsluit, krijgt u een modem naar huis gestuurd. Dit zijn prima dingen, alleen is het bereik en het kwaliteit ervan niet zo hoog. Daarnaast hangen ze meestal in de meterkast en daarmee dus niet op een prominente plek. 

Hier is een oplossing voor, namelijk een extra router. Deze verbindt u met een ut-netwerkkabel aan uw modem. Vervolgens is het een zaak om deze goed in te stellen, zie hiervoor de video onder het artikel. Na het instellen, verzendt deze router (afhankelijk van het model) een sterker en stabieler signaal. Op de markt zijn ook routers met meerdere kanalen, vaak te zien aan de extra antennes, waardoor iedereen in uw huis zijn ‘eigen’ internet heeft. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 HOE WERKT EEN WIFI VERSTERKER

Om te begrijpen hoe een wifi-versterker werkt, is het eerst handig om te weten hoe Wifi in het algemeen werkt. Vanuit uw router worden signalen via radiogolven verzonden. Deze worden door computers, telefoons en laptops opgepakt...

🔍 WIFI VERSTERKER VIA STOPCONTACT

Deze werken iets anders dan de reguliere wifi-versterkers en dat is als volgt: dicht bij uw router plaatst u een wifi-versterker in het stopcontact en deze verbindt u aan uw...

🤔 EXTRA ROUTER ALS WIFI VERSTERKER

Over het algemeen is deze optie een stuk duurder dan de andere wifi-versterkers. Meestal als u bij een internetprovider een abonnement afsluit, krijgt u een modem naar huis gestuurd...