Gezond eten en drinken is heel belangrijk, en tegenwoordig hebben we veel meer mogelijkheden om dit te doen. Een van de beste manieren om een gezonder te eten is een smoothie. Maar wat voor blender heb je daar nu voor nodig, en wat kan je er allemaal mee?

SMOOTHIES MAKEN MET BLENDER

Bij een goede smoothie geld altijd, gebruik minder dan je nodig denkt te hebben. Begin met de basis. Dus bijvoorbeeld melk, yoghurt of sap. Ten tweede voeg je het fruit of de groenten toe. 

Lees onze grote guide: Beste blender

ZEERGEWILD.NL

Banaan, aardbei en blauwe bessen zijn altijd een goed punt om te starten. Ga hier niet te veel mee mixen. Dat is zonde van de smaken. Begin het blenden van je smoothie met de zachte stukken zoals je basis vloeistof en het fruit. Voeg daarna pas het ijs en eventueel andere harde elementen toe. Hiermee zorg je dat je blender, en de messen, langer mee gaan. Mocht je ijs toevoegen aan je smoothie, gebruik dan geen water voor de basis van je smoothie. Water en ijs samen geven na een paar minuten een heel waterig resultaat en zal de smaak geen goed doen. 

Smoothies kan je elke dag maken en iedere dag kan je het anders doen. Het is dus een veelzijdige manier om heel gezond te snacken. En heb je keer geen inspiratie, dan kun je online duizenden verschillende smoothie recepten vinden. 

Beste Blender review

WAT IS EEN GOEDE BLENDER?

Wat zijn nou de aspecten waar je op moet letten bij een blender kopen? Het allerbelangrijkst is toch wel: Koop geen goedkope blender. Bij blenders is goedkoop eigenlijk altijd duurkoop. Verder wil je een blender hebben met een krachtige motor. Ook is een high speed blender van belang met scherpe messen. Hiermee wordt het ijs goed verwerkt en krijg je ook nog wat lucht in je smoothie. 

Bij de beste blenders krijg je extra messen erbij. Mochten de messen dus bot worden dan kan je deze vervangen en de oude kan je zelfs opnieuw laten slijpen. De maat is ook belangrijk, 1 tot 1,5 liter is een goed formaat voor de beker. Hiermee kan je genoeg smoothies maken voor iedereen in je huis en hoef je niet elke keer meer te maken. Dit laat ook genoeg ruimte zodat de beker niet overstroomt bij het blenden. 

Let er wel op dat je je blender niet vergeet meteen schoon te maken. Smaakjes willen nog wel eens in de beker blijven hangen als je dit niet meteen doet. 

BLENDER MET ICE CRUSHER

Blenders met ice-crushers zijn eigenlijk wel de blender waar je naar uit moet kijken. Deze hebben een zeer sterke motor met scherpe messen. Deze kunnen grote hoeveelheden ijs aan zonder oververhit te raken. 

Ook zijn deze blenders perfect voor het maken van cocktails zoals margarita’s en frozen daiquiri’s! Dit zijn de blenders die je vaak ziet in bars in tropische oorden. Maak je deze cocktails met vers fruit dan zijn ze nog gezond ook!

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 SMOOTHIES MAKEN MET BLENDER

Voeg daarna pas het ijs en eventueel andere harde elementen toe. Hiermee zorg je dat je blender..

🔍 WAT IS EEN GOEDE BLENDER?

Verder wil je een blender hebben met een krachtige motor. Ook is een high speed blender van belang met scherpe

🤔 BLENDER MET ICE CRUSHER

Deze hebben een zeer sterke motor met scherpe messen. Deze kunnen grote hoeveelheden ijs aan..