Ben je op zoek naar een nieuwe weegschaal omdat je oude kapot is? Wil je een weegschaal die meer doet dan alleen maar het gewicht aangeven? Tegenwoordig kunnen weegschalen veel meer dan alleen maar het gewicht aangeven.

Slimme weegschalen geven je gewicht, vet percentage, BMI, spier massa en bot massa aan en hebben meestal nog een app ook. Deze zijn ook nog eens het meest nauwkeurig. Een goede weegschaal met de juiste eigenschappen is een goede stap naar een gezond gewicht, een paar kilo afvallen, vet te verliezen en een gezondere levensstijl. 

WEEGSCHAAL MET VETMETING

Het vetpercentage wordt op een weegschaal gemeten door een elektrisch signaal door je lichaam te sturen. Vet heeft een andere weerstand dan vocht en spieren. Hierdoor kan een weegschaal meten hoeveel vet en vocht er in je lichaam zit. 

Meer weerstand betekent dus dat er meer vet in je lichaam aanwezig is. Weegschalen die het vet percentage meten in je lichaam heten ook wel BIA weegschalen. 

Lees onze grote guide: Beste weegschaal

ZEERGEWILD.NL

Een goed vet percentage voor een gezond persoon zit rond de 25% voor vrouwen en rond de 18% voor mannen. Je lichaamsbouw is hier zeker een factor in is dus het kan zomaar een paar procent hoger of lager liggen. 

Een weegschaal die het vetpercentage meet kan ook een ontzettend goed hulpmiddel zijn bij onverklaarbaar gewichtsverlies. Je kan dan met behulp van het vetpercentage en dagelijkse metingen samen met de app zien hoe en wanneer je gewicht verliest. 

Beste weegschaal

WEEGSCHAAL EIGENSCHAPPEN

Wat voor eigenschappen moet een goede slimme weegschaal eigenlijk hebben? Digitale weegschalen zijn per definitie nauwkeuriger dan analoge weegschalen. Dus het is sowieso een goede stap. Kijk eens uit naar een weegschaal die ook een app heeft. Deze app kan gelijk registeren of je goed bezig bent door regelmatige metingen. Dus ben je echt bezig af te vallen, of ben je juist aangekomen. 

Verder wil je eigenschappen als BMI metingen, vet percentage meting en spier- en bot massa meting. Er zijn zelfs weegschalen die aan kunnen geven hoeveel calorieën je moet eten. Kijk ook goed naar de prijs, slimme weegschalen hoeven tegenwoordig echt geen honderden euro’s te kosten. 

IK VAL AF, MAAR NIET OP DE WEEGSCHAAL

Ben je nou bezig om af te vallen, je doet ontzettend je best om je aan de schijf van vijf te houden en goede calorieën binnen te krijgen? Je sport en drinkt alleen maar water? Maar je valt niet af? Sterker nog, je bent aangekomen. Hoe kan dit? 

Er zijn twee factoren, je hebt gewichtsverlies en vet verlies. Gewichtsverlies betekent dat je hele lichaam minder weegt. Vet verlies dat je vet aan het verliezen bent. Ben je nu hard aan het sporten, dan kan het zomaar zijn dat je vet verliest maar spiermassa kweekt. 

Spieren wegen meer dan vet. Zie je dus dat je aangekomen bent, geen paniek. Hier komt een slimme weegschaal natuurlijk goed van pas. Je ziet precies of je kilo’s vet bent verloren, en hoeveel spieren je hebt aangemaakt. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WEEGSCHAAL MET VETMETING

Meer weerstand betekent dus dat er meer vet in je lichaam aanwezig is. Weegschalen die het..

🔍 WEEGSCHAAL EIGENSCHAPPEN

Kijk eens uit naar een weegschaal die ook een app heeft...

🤔 IK VAL AF, MAAR NIET OP DE WEEGSCHAAL

Er zijn twee factoren, je hebt gewichtsverlies en vet verlies. Gewichtsverlies betekent ...