Een smart TV is in principe niets meer en niets minder dan een televisie die verbinding kan maken met het internet. Door deze verbinding kan je makkelijk toegang krijgen tot Apps, video content en meer via de interface op je televisie. 


WAT IS SMART TV?

Wil je bijvoorbeeld Netflix of Amazon Prime video kijken dan heb je daar een Smart TV voor nodig. Alle grote merken hebben Smart TV’s tegenwoordig als standaard. Het zal moeilijk zijn om een televisie van Samsung, LG, Sony en Philips te vinden die geen Smart TV is. 

TV SMART MAKEN?

Stel je televisie is een paar jaar oud en is geen Smart TV. Kan je je televisie dan Smart maken? 

Lees onze grote guide: Beste smart tv

ZEERGEWILD.NL

Ja en nee. Je kan je televisie zelf niet Smart maken. In principe zou dat betekenen dat je de televisie moet ombouwen met WIFI ontvanger en een computer. Moet je dan honderden euro’s uit geven om een Smart TV te kopen om gebruik te maken van alle apps en tv-content? Nee, dat hoeft juist helemaal niet. 

Wat je wel kan doen is een Smart box kopen. Deze kastjes maken verbinding met het Wifi netwerk in je huis en via een HDMI aansluiting en HDMI kabel kan je je Televisie Smart maken.

De meeste TV Boxen werken met Android, maar je hebt tegenwoordig ook van Apple een tv box. Deze heet de Apple TV. Hiermee kan je Films en Series kijken maar ook je favoriete programma’s. Koop je een goede kwaliteit Android Tv Box dan komt deze met een Magic remote die ook nog eens op je stem reageert. Ook werken de goede kwaliteit Android TV boxen meestal beter dan de Smart Tv’s zelf. Deze geven zelfs Full HD, 4K, UHD en 2160 pixels beeld.

Concluderend, kan je oude televisie smart maken? Nee dat kan niet, maar voor een paar tientjes heb je een Tv box die je televisie in een handomdraai omtovert tot Smart TV. 

Beste Smart TV Review

SAMSUNG SMART TV RESETTEN

Het komt, ondanks de innovaties van tegenwoordig, vaak voor dat Smart Tv’s vastlopen. Of deze werken niet optimaal meer met de hoeveelheid apps die er op staan. 

Wat kan je hier nou aan doen? Als je Tv vast blijft lopen moet je dan een nieuwe televisie kopen? Nee, dat hoeft helemaal niet. Je kan bijvoorbeeld een reset doen op je televisie. 

Als voorbeeld beschrijven we hier onder hoe je dat kan doen op je Samsung Smart TV. Dezelfde stappen gelden ook voor andere Smart Tv’s hoewel de menu’s misschien iets anders werken.

Het enige nadeel van een reset is dat alles terug gaat naar de originele instellingen van de fabriek. Je zal dus al je apps, instellingen, gebruikersnamen en wachtwoorden opnieuw moeten invoeren. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WAT IS SMART TV?

pe niets meer en niets minder dan een televisie die verbinding kan maken met het internet. Door deze verbinding kan je makkelijk toegang krijgen tot Apps, video content en meer via de interface op je televisie...

🔍 TV SMART MAKEN?

Wat je wel kan doen is een Smart box kopen. Deze kastjes maken verbinding met het Wifi netwerk in je huis en via een HDMI...

🤔 SAMSUNG SMART TV RESETTEN

Als voorbeeld beschrijven we hier onder hoe je dat kan doen op je Samsung Smart TV. Dezelfde stappen gelden ook...