Een smartwatch is een verlengstuk van je smartphone en schaf je aan om nog beter bereikbaar te zijn, om je sportactiviteiten beter bij te kunnen houden en om op de hoogte te blijven van je levensstijl. Daarnaast gebruik je het ook gewoon als horloge.

WELK SPORTHORLOGE: DE JUISTE SPORTHORLOGE AANSCHAFFEN

Er zijn verschillende soorten sporthorloges op de markt die je aan kunt schaffen waaronder bijvoorbeeld een smartwatch of een activiteitentracker. Ze kunnen in verbinding staan met je smartphone en werken het beste als beiden hetzelfde besturingssysteem hebben.

Lees onze grote guide: Beste sporthorloge

ZEERGEWILD.NL

Om het beste gebruik van je sporthorloge te kunnen maken is het is goed om vooraf te bepalen wat voor eisen je hieraan stelt:

Je hebt eenvoudige sporthorloges die je prestaties en trainingsactiviteiten voor je bijhouden. Sommige hebben daar ook de functie van een hartslagmeter en calorieënteller inzitten. Voor de fanatieke sportfanaten kies je voor een uitgebreider model. Deze hebben een nauwkeurigere hartslagmeter en ook gps sensor waarmee je routes, afstanden, tijd en tempo bij kunt houden. 

HOE KAN EEN SPORTHORLOGE HARDLOOPTIJDEN BEREKENEN?

Draag je tijdens het sporten een sporthorloge, smartwatch of activiteitentracker, dan vraag je je misschien af hoe deze dit alles zo nauwkeurig bij kan houden. Dit heeft te maken met de gps functie. Beschik je namelijk over gps dan worden deze gegevens het nauwkeurigst bijgehouden. Deze ziet hoe hard je loopt en welke afstand je hebt afgelegd. Na de activiteit krijg je een uitgebreid overzicht van wat je gelopen hebt, namelijk je gemiddelde en maximale snelheid en je tempo. 

Mocht je niet over een gps functie beschikken, dan kun je de gps van je smartphone inschakelen. En zonder gebruik te maken van gps wordt de afgelegde afstand berekent aan de hand van de stappen die je gezet hebt. Maar dit alles is minder nauwkeurig als deze functie wel op je smartwatch zit. Vind je deze gegevens belangrijk, kies dan voor een model met gps functie. 

DE HARTSLAGMETER OP JE SMARTWATCH

Een van de belangrijke functies die op een smartwatch zitten, is de hartslagmeter. Deze wordt steeds populairder onder de gebruikers hiervan. Het meten van de hartslag wordt door sporters vaak gebruikt om zo de eigen prestaties te verbeteren. Maar ook tijdens je dagelijkse bezigheden is het meten van je hartslag niet onverstandig. Door deze zowel overdag als ‘s nachts bij te houden kom je iets over je gezondheid te weten. 

Je hartslag wordt gemeten aan de hand van groene LED-lampjes aan de achterzijde van je smartwatch of sporthorloge. Het groene licht wordt geabsorbeerd door jouw bloed en jouw bloed weerkaatst een rood licht terug. De sensor die naast de LED-lampjes zit zet deze weerkaatsing om in een hartslag per minuut. Dit werkt alleen nauwkeurig als je de smartwatch op de juiste manier om je pols draagt. Zodra deze te los om je pols zit, verliest het zijn functie. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WELK SPORTHORLOGE?

Ze kunnen in verbinding staan met je smartphone en werken het beste als beiden hetzelfde besturingssysteem hebben. Om het beste gebruik van je sporthorloge...

🔍 HOE KAN EEN SPORTHORLOGE HARDLOOPTIJDEN BEREKENEN?

Dit heeft te maken met de gps functie. Beschik je namelijk over gps dan worden deze...

🤔 DE HARTSLAGMETER OP JE SMARTWATCH

Maar ook tijdens je dagelijkse bezigheden is het meten van je hartslag niet onverstandig. Door deze zowel overdag als ‘s nachts bij te houden kom...