De staafmixer wordt door veel mensen gezien als een simpel keukengerei dat eigenlijk alleen voor specifieke taken nodig is. Toch is het een multifunctioneel keukengerei dat je vrijwel dagelijks kunt gebruiken. Hieronder gaan we kijken naar een aantal mooie voorbeeld, waaronder mayonaise en smoothies. Ook delen we direct wat recepten!

MAYONAISE MET EEN STAAFMIXER

Allereerst een heerlijke romige saus die we waarschijnlijk allemaal weleens bij een frietje of andere snack hebben gegeten. Mayonaise is voor Nederlanders een veelgebruikte saus, maar weinig mensen weten dat je dit ook heel gemakkelijk zelf kunt maken. Je hebt er namelijk ook niet veel voor nodig. Met een ei, mosterd, citroensap, zonnebloemolie en peper en zout kom je namelijk al een heel eind.

Lees onze grote guide: Beste staafmixer

ZEERGEWILD.NL

Ook het maken van de mayonaise is heel eenvoudig. Je kunt namelijk alle ingrediënten (behalve peper en zout) in een hoge kom doen. Daarna kun je simpelweg de staafmixer aanzetten en wachten tot de mayonaise de juiste dikte heeft. Dit is waarschijnlijk al het geval na ongeveer 5 à 10 minuten. Vervolgens kun je de mayonaise op smaak brengen met peper en zout.

SLAGROOM KLOPPEN MET STAAFMIXER

Waar mayonaise eenvoudig is, is slagroom misschien wel nog eenvoudiger. Hiervoor heb je eigenlijk alleen maar room en suiker nodig. Als je ervoor zorgt dat de room goed gekoeld is, dan kun eigenlijk direct beginnen met het kloppen van de slagroom. Je kunt daarbij naar smaak suiker toevoegen, waarbij je een richtlijn kun aanhouden van ongeveer 1 eetlepel suiker per 100 ml room. Let er echter wel op dat dit per persoon sterk kan verschillen. 

Tijdens het kloppen moet je wel in de gaten houden of de slagroom al stevig genoeg is. Wanneer je de slagroom naar boven haalt, moeten er hoge pieken in de slagroom ontstaan. Let er wel op dat je de slagroom niet te lang gaat kloppen. In dat geval ontstaat er namelijk boter. Dit kun je ook niet meer terugdraaien.

SMOOTHIE MAKEN MET EEN STAAFMIXER

Wellicht wel hetgeen waarvoor een staafmixer het meest wordt gebruikt; het maken van een smoothie. De smoothies heb je natuurlijk ook in allerlei verschillende soorten en maten. De ene smoothie gebruikt heel veel natuurlijke suikers door fruit toe te voegen, terwijl anderen er juist voor kiezen om alleen mar groenten te gebruiken. Een combinatie van beide is echter ook mogelijk.

Dat is in het voorbeeld dat we voor je hebben ook het geval. Hier is sprake van een combinatie van groente en fruit. Dit is een smoothie waar gebruik gemaakt wordt van Avocado en Mango.

Let er wel op dat een smoothie vaak erg gezond klinkt, terwijl er toch vaak veel calorieën inzitten. Dit komt vooral door de hoge aantal suikers en in het geval van bovenstaande smoothie ook het hoge aantal vetten. Het toevoegen van noten en zaden draagt dan ook alleen maar bij aan een calorierijke smoothie. Hoewel een smoothie dus erg gezond klinkt, kan het ook juist erg calorierijk te zijn.

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 MAYONAISE MET EEN STAAFMIXER

Mayonaise is voor Nederlanders een veelgebruikte saus, maar weinig mensen weten dat je dit ook heel..

🔍 SLAGROOM KLOPPEN MET STAAFMIXER

Als je ervoor zorgt dat de room goed gekoeld is, dan kun eigenlijk direct beginnen met het kloppen van..

🤔 SMOOTHIE MAKEN MET EEN STAAFMIXER

De ene smoothie gebruikt heel veel natuurlijke suikers door fruit toe te voegen, terwijl anderen er juist..