In dit artikel neem ik u mee en informeer ik u over de soundbar. Wat het is en hoe het werkt. Wanneer het aangesloten is, is het 2 simpele knopjes indrukken en u kunt aan de gang.

WAT IS EEN SOUNDBAR

Wilt u met groots geluid films kijken, gamen met levensechte klanken en maximaal genieten van al uw muziek? Door het gebrek aan ruimte voor speakers in de slanke behuizing van platte televisies, is het geluid meestal niet optimaal. Een soundbar is een langwerpige luidspreker die het beperkte geluid van speakers in platte televisies compenseert. Een soundbar geeft een compleet nieuwe ervaring, de zuivere en levensechte klanken zorgen ervoor dat u optimaal kan genieten.

Lees onze grote guide: Beste soundbar

ZEERGEWILD.NL

SOUNDBAR WERKT NIET OP TV

Controleer de volgende stappen.

 1. Controleer of de Soundbar is ingeschakeld.
 2. Druk op + van de SW (soundbar volume)-knop op de afstandsbediening om het volume van de soundbar hoger te zetten.
 3. Controleer de led-status van de soundbar
  • Als het lampje rood wordt na het inschakelen van het audio apparaat, is de connectie tussen de soundbar en tv mogelijk niet gelukt. Stel in dit geval het audio- apparaat opnieuw in.
  • Sluit de soundbar of achterspeakers handmatig aan, zoals beschreven in de handleiding. Zie voor meer informatie over de verbindingsinstelling van de draadloze soundbar De soundbar of achterspeakers handmatig aansluiten in de handleiding.
  • Als het lampje (langzaam) groen of oranje knippert en na 10 seconden rood wordt, zet de soundbar dichter bij de Soundbar/het Home Theatre-systeem. Plaats de soundbarr ergens waar zich geen obstakels zoals meubilair, muren of metalen objecten direct tussen het apparaat en de subwoofer bevinden.
 4. Haal het netsnoer van de soundbar uit het stopcontact en wacht een minuut voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.Als het probleem nog niet is opgelost, reset u het apparaat als volgt:
 5. Haal het netsnoer van de soundbar uit het stopcontact en wacht een minuut voordat u de stekker weer in het stopcontact steekt.Als het probleem nog niet is opgelost, reset u het apparaat als volgt:
  • Druk op de knop HOME.
  • Selecteer Setup (Instellen).
  • Kies Resetting (Resetten).
  • Selecteer Reset to Factory Default Settings (Terugstellen op de fabrieksinstellingen).
  • Selecteer Alle instellingen.
  • Selecteer Start.
 6.   Stel Linking the system (Het systeem koppelen) of SECURE LINK (Beveiligde koppeling) opnieuw in na het uitvoeren van Easy setup (eenvoudige installatie).

SOUNDBAR AANSLUITEN OP TV

Als uw tv een HDMI-poort heeft die ARC ondersteunt

Als u beschikt over een recente TV met een HDMI-poort die Audio Return Channel (ARC) ondersteunt, gebruikt u een HDMI-kabel om de soundbar aan de Tv te verbinden. De kabel hoor verbonden te worden tussen de HDMI-IN van de TV, en de HDMI-OUT van de soundbar.


“Dit geldt alleen voor TV’s met ondersteunde ARC HDMI-Poorten. Als uw TV ARC ondersteunt staat dit aangegeven boven de HDMI-poort.”

Als uw tv een HDMI-poort (zonder ARC) en een optische digitale audio-uitgangspoort heeft

Sommige tv-modellen hebben een HDMI IN-poort die geen ARC ondersteunt. Als dit het geval is, gebruikt u een HDMI-kabel om de HDMI IN -poort van de tv aan te sluiten op de TV-OUT(ARC)aansluiting van de soundbar. Sluit vervolgens de optische digitale audio-uitgang van de tv aan op de OPTICAL IN-aansluiting van de soundbar.


Om audio te kunnen verzenden, moet bij dit scenario een optische digitale audiokabel worden aangesloten.”

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WAT IS EEN SOUNDBAR?

Door het gebrek aan ruimte voor speakers in de slanke behuizing van platte televisies, is het geluid meestal niet optimaal. Een soundbar is een...

🔍 SOUNDBAR WERKT NIET OP TV?

Controleer de volgende stappen...

🤔 SOUNDBAR AANSLUITEN OP TV?

Als u beschikt over een recente TV met een HDMI-poort die Audio Return Channel (ARC) ondersteunt, gebruikt u een HDMI-kabel om de soundbar aan de Tv te...