Smartwatches zijn er in alle soorten en maten. Ook steeds meer fabrikanten kiezen ervoor om een smartwatch uit te brengen, waar zelfs van origine niet-technologische bedrijven hiervoor kiezen. Zo zijn bijvoorbeeld ook Michael Kors en Fossil begonnen met het maken van smartwatches. Door de grote diversiteit, zit er voor iedereen wel een geschikt horloge bij.

BETALEN MET EEN SMARTWATCH

Tegenwoordig hebben veel smartwatches de mogelijkheid om ermee te betalen. Hiervoor moet je echter wel je smartwatch configureren. Toch zien we wel dat dit vaak gaat om fabrikanten die ook daadwerkelijk al langer actief zijn in het technologische wereldje. Zo zijn Samsung, Apple, Garmin en Fitbit natuurlijk hierin vertegenwoordigd. 

Lees onze grote guide: Beste smartwatch

ZEERGEWILD.NL

De merken waarbij deze feature nog niet actief is, zijn vooral de merken waarbij de smartwatches niet de primaire focus hebben. Dit zijn merken als Michael Kors en Fossil. Zij bieden vooral uitkomst wanneer je op zoek bent naar een smartwatch die je stappen telt, je meldingen geeft wanneer je bericht hebt ontvangen en wanneer je bijvoorbeeld tijdens navigatie je locatie wilt weten. Deze horloges zijn dan ook vooral geschikt voor gebruik bij casual kledij, waar andere smartwatches ook voor sporten enorm geschikt zijn.

SMARTWATCH MET BLOEDDRUKMETER

Smartwatches met bloeddrukmeter kunnen veel inzicht geven in de gezondheid van een persoon. Dat is dan ook de reden dat steeds meer fabrikanten deze meting aansluiten op een smartwatch. Door middel van de ECG-sensor in een horloge is het mogelijk om een accurate meting te doen. Deze sensor zit bijvoorbeeld in de Apple Watch Series 4, maar ook Samsung en Asus hebben dit onlangs geïmplementeerd. 

Beste Smartwatch

Of een daadwerkelijk hartfilmpje er al in zit, dat is nog maar de vraag. Voordat deze functies ook daadwerkelijk uitgerold mogen worden, moet deze eerst door verschillende instanties worden goedgekeurd. Om daadwerkelijk bepaalde metingen uit te kunnen voeren in alle landen, zal men wellicht nog even moeten wachten. 

WELKE SMARTWATCH VOOR MIJ?

Zoals gezegd zijn er veel verschillende smartwatches op de markt, waarbij ook de prijs enorm kan verschillen. We kunnen echter wel bepaalde kenmerken bij smartwatches onderscheidden. Zo focussen Michael Kors en Fossil zich meer op aanvullend gebruik bij normale werkdagen. Voor sporten of workouts zijn deze horloges minder geschikt.

Op dat moment kun je namelijk beter overstappen naar smartwatches van Garmin of Fitbit. Zij focussen zich namelijk volledig op smartwatches die bij veel verschillende sporten een goede toevoeging zijn. Denk daarbij ook aan zwemmen, hardlopen en fietsen. Ook krachttraining en cross-fit zijn geschikte sporten met deze smartwatches. Door het vaak wat robuuster uiterlijk kunnen deze smartwatches ook tegen een stootje.

Smartwatches van Samsung en Apple behoren tot het segment die eigenlijk aan beide eisen wil voldoen. De smartwatches moeten zowel in het dagelijks leven te gebruiken zijn, maar moeten ook geschikt zijn om mee te sporten. Hierdoor ligt de prijs van deze smartwatches vaak ook aan de hoge kant. Hoewel de prijs wat hoger is bij beide merken, weten zij veel nieuwe snufjes te integreren. Hierdoor is het een veelgebruikte smartwatch bij een groot deel van de gebruikers. 

Benieuwd of een smartwatch wel iets voor jou is? Kijk dan eens naar dit filmpje en kom erachter!

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 BETALEN MET EEN SMARTWATCH

Hiervoor moet je echter wel je smartwatch configureren. Toch zien we wel dat dit vaak..

🔍 SMARTWATCH MET BLOEDDRUKMETER

Door middel van de ECG-sensor in een horloge is het mogelijk om een..

🤔 WELKE SMARTWATCH VOOR MIJ?

Zij focussen zich namelijk volledig op smartwatches die bij veel verschillende sporten een goede..