Een activity tracker kan jou handige informatie geven over jouw gezondheid en bepaalde zaken voor je bijhouden. Welke activity tracker het beste bij jou past is vooral afhankelijk van waar je hem voor gaat gebruiken. Daarnaast zijn er speciale activity trackers voor kinderen beschikbaar, waar we later mee over zullen vertellen. 

WELKE VERSCHILLENDE ACTIVITY TRACKERS BESTAAN ER?

Wat voor activity tracker je nodig hebt wordt dus voornamelijk bepaald door wat je er mee wilt doen. Als je de activity tracker intensief gaat gebruiken, bijvoorbeeld ook tijdens het sporten, dan wil je dat die over meer functies beschikt dan wanneer je hem alleen voor eenvoudig dagelijks gebruik wilt hebben.

Lees onze grote guide: Beste activity tracker

ZEERGEWILD.NL

Er zijn een aantal functies waar een activity tracker altijd over beschikt, zoals een stappenteller en vaak een caloriemeter. Wil je de activity tracker ook onder water kunnen gebruiken? Weet dan dat dat er activity trackers die waterdicht zijn en die je dan dus veilig mee kunt nemen. Mocht dat voor jou wenselijk zijn, dan zijn er ook activity trackers die jouw slaap kunnen meten. 

Wat voor jou de beste activity tracker is wordt ook bepaald door het gebruiksgemak ervan, doorgaans geldt daarbij dat des te meer functies het apparaat heeft, des te ingewikkelder hij werkt. Het is daarom aan te bevelen om een activity tracker te kopen die niet te veel functies bevat waar je toch geen gebruik van gaat maken. 

Daarnaast nog een aantal tips:

SPECIALE ACTIVITY TRACKERS VOOR KINDEREN

Tegenwoordig zijn er ook speciale activity trackers voor kinderen op de markt. We geven je een aantal tips waar je bij deze aanschaf het beste op kunt letten. Om te beginnen wil je natuurlijk letten op de functies waar de activity tracker over beschikt. Vooral een stappen- en slaapteller kunnen bij kinderen heel handig zijn. Daarnaast is het natuurlijk bekend dat niet alle kinderen even netjes met hun spullen omgaan, let daarom op het materiaal waarvan het apparaat gemaakt is en of dat enigszins duurzaam is. Ook de leeftijd van je kind kan een rol spelen, want je wilt natuurlijk niet een te ingewikkeld apparaat voor een klein kind aanschaffen. 

ACTIVITY TRACKERS DIE OOK JE BLOEDDRUK KUNNEN METEN

Een andere functie waar activity trackers over kunnen beschikken is het meten van je bloeddruk. Een hoge bloeddruk kan gezondheidsrisico’s met zich meebrengen. Het eenvoudig testen van je bloeddruk kan eenvoudig even tussendoor en de meeste activity trackers bieden de mogelijkheid om statistieken bij te houden en gegevens op te slaan. 

Naast deze medische opties mogelijk kunnen activity trackers bijvoorbeeld ook je hartslag meten of andere medische scans uitvoeren. 

Nog niet genoeg inspiratie? In het onderstaande filmpje vind je nog een aantal belangrijke adviezen voor die aankoop van een activity tracker: 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WELKE ACTIVITY TRACKER?

Er zijn een aantal functies waar een activity tracker altijd over beschikt, zoals een stappenteller en vaak een caloriemeter. Wil je de activity tracker ook onder water kunnen gebruiken? Weet dan dat dat er activity trackers...

🔍 ACTIVITY TRACKER KIND

Vooral een stappen- en slaapteller kunnen bij kinderen heel handig zijn. Daarnaast is het natuurlijk bekend dat niet alle kinderen even netjes met hun spullen omgaan, let daarom op het...

🤔 ACTIVITY TRACKER MET BLOEDDRUKMETER

Een andere functie waar activity trackers over kunnen beschikken is het meten van je bloeddruk. Een hoge bloeddruk kan...