Vaak krijgen wij de vraag wat er allemaal mogelijk is met een slowcooker? Hoe werkt zo een slowcooker nou eigenlijk? In Amerika is slowcooken razend populaire en aan het eind van dit artikel bent u dat misschien ook wel, het heeft namelijk veel geweldige voordelen!

WAT IS EEN SLOWCOOKER?

De naam zegt het eigenlijk al, een apparaat waarmee voedsel langzaam klaar wordt gestoofd. In het apparaat zit een aardewerken kom/pot, welke u uit het apparaat kunt halen. Hier plaatst u de ingrediënten in, zodat deze op lage temperaturen over een langere periode – meestal 4-8 uur – gestoofd kunnen worden.

Lees onze grote guide: Beste slowcooker

ZEERGEWILD.NL

Een slowcooker kan verschillende soorten standen hebben, die de processen versnellen of juist vertragen, allemaal met het doel om het bord eten wat aan het einde op u wacht lekkerder of sneller bereidt te krijgen. Door het slowcooken kunt u perfect stoofpotjes bereiden en blijven meer gezonde mineralen en vitamines in het eten. Niet alleen lekkerder, maar dus ook een stuk gezonder.

HOE WERKT EEN SLOWCOOKER?

Zoals in het vorige stuk aangegeven zit er een aardwerken kom/pot in het apparaat, welke u eruit kunt halen. Als u dit doet kunt u de kom/pot vullen met voorgesneden groenten, licht aangebakken vlees, kruiden en indien het recept het vraagt een bouillon of saus. Als alle ingrediënten in de kom/pot zitten kunt u deze terugplaatsen in het apparaat en het geheel afsluiten met een glazen deksel. Dit voorkomt dat uw eten na een half uurtje geen vocht meer heeft en uitdroogt. 

Deze ingrediënten doet u in de ochtend in de slowcooker en laat u gedurende 4-8 uur slowcooken. Aan het einde van de dag komt u thuis en staat er een lekker potje eten voor u klaar. Let op! Het is wel de bedoeling dat de slowcooker de gehele tijd aan staat. Ik kan me voorstellen dat sommigen een beetje angstig worden bij dit idee, maar door de hoge veiligheidseisen aan het apparaat is dit volkomen veilig.

U kunt het bijna vergelijken met uw koelkast die ook de hele dag aan staat. Sommige mensen zijn ook bang voor het hoge stroomverbruik, het apparaat staat namelijk erg lang aan, zuigt dit niet al uw energie op? Door het lage vermogen waar de slowcooker op staat, valt dit reuze mee. Het is vergelijkbaar met een oven die ongeveer 45 minuten aanstaat.  

WAT IS EEN CROCKPOT?

We zien vaak dat mensen vast lopen op wat nou het verschil is tussen een slowcooker en een crockpot. Technisch gezien zijn deze apparaten bijna volledig identiek, het zijn namelijk beide apparaten waar je stoofpotjes mee kunt bereiden. Crockpot is het Engels woord voor een slowcooker en is ook de naam van een fabrikant die slowcookers maakt.

Het is dus vooral de naam die het verschil maakt, sommige crockpots hebben ook een sauteerstand, maar als u goed zoekt is deze stand ook te vinden op sommige slowcookers. Het is vergelijkbaar met het verschil tussen Spa Rood en Chaudfontaine. Als u dus een crockpot wilt kopen, kan dat ook gewoon een slowcooker zijn van een ander merk, zoals Tristar en Russell.

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 WAT IS EEN SLOWCOOKER?

Hier plaatst u de ingrediënten in, zodat deze op lage temperaturen over een langere periode – meestal..

🔍 HOE WERKT EEN SLOWCOOKER?

Als u dit doet kunt u de kom/pot vullen met voorgesneden groenten, licht aangebakken vlees, kruiden en indien het recept het vraagt een bouillon of saus. Als alle ingrediënten..

🤔 WAT IS EEN CROCKPOT?

Het is dus vooral de naam die het verschil maakt, sommige crockpots hebben ook een sauteerstand, maar als u goed zoekt is..