Veel mensen onderschatten het belang van een goed passend en schoon dekbed. Waar veel mensen veel belang hechten aan een goede matras, word het dekbed vaak onderschat. Hoe kan je een dekbed het beste behandelen, en wat betekenen die maten nou?

DONZEN DEKBED WASSEN

Een dekbed gemaakt van dons is natuurlijk super comfortabel om onder te slapen, zeker in de zomer. Maar hoe kan je deze nou het beste wassen? Daar is niet veel voor nodig. Volg onze tips voor het beste resultaat. 

Je kan je dekbed het beste op een lage temperatuur wassen. Op 40 graden is het beste. Hiermee zorg je ervoor dat je het dons niet beschadigd. Verder gebruik je een hypoallergeen wasmiddel. Gebruik geen wasverzachter. Zorg wel dat je niet teveel wasmiddel gebruikt, de geur kan sterk blijven hangen in het dekbed. 

Je wast je donzen dekbed op maximaal een keer per maand. Doe het niet vaker want dan beschadig je je dekbed. Het helpt ook om je dekbed regelmatig te luchten. Dit zorgt ervoor dat jouw dekbed lekker luchtig blijft. Ook zorg je ervoor dat je geen transpiratie in je dekbed houdt. 

Lees onze grote guide: Beste dekbed

ZEERGEWILD.NL

WAT ZIJN DE MATEN VAN EEN DEKBEDOVERTREK?

Je kent het gevoel vast wel, je wilt een nieuw dekbedovertrek kopen maar je hebt geen idee welke dekbedovertrek maten je nodig hebt. Ten eerste moet je de maat weten van je bed en dekbed. Deze zijn voor een eenpersoonsbed 140cm x 200cm, voor een twee-persoonsbed 200cm x 200cm, voor een lits-jumeaux of Queen size 220cm x 240cm en voor een extra breed of King size bed 220cm x 260cm. 

Zorg dus eerst dat je de maat van je bed kent. Meet het voor de zekerheid even op. De dekbed maten zijn als het goed is even groot als je bed. Nu weet je precies welke maat dekbedovertrek er over je dekbed heen moet. 

Koop je een dekbedovertrek met de verkeerde maat dan kan dat oncomfortabel zijn. Als deze te klein is dan kan je dekbed dubbel in dekbedovertrek gaan zitten. Dit slaapt natuurlijk niet lekker. Een te groot dekbedovertrek zorgt ervoor dat je dekbed niet goed blijft zitten.

Beste Dekbed Test

KAN EEN DEKBED IN DE DROGER?

Goed we hebben het dekbed gewassen, we hebben een nieuw dekbedovertrek gekocht in de winkel, maar je donzen dekbed is nog steeds nat. Kan je deze in de droger doen? 

Ja dat kan, zorg wel dat je dit niet op een hoge temperatuur doet. Je kan je droger afstellen op een lage temperatuur en dan een langere droogtijd instellen. Het drogen op een waslijn kan er zelfs voor zorgen dat je harde klonten krijgt.

Voordat je donzen dekbed de droger ingaat kan je een paar tennisballen in de droger doen. Deze zorgen dan dat het dekbed weer lekker luchtig wordt. Ook helpt het om elke 30 minuten je dekbed uit de droger te halen en het op te kloppen. 

Een luchtig dekbed zorgt er ook voor dat vocht goed wordt afgevoerd. Is het dekbed droog? Strijk je dekbed niet, dit zal de dons veren beschadigen. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 DONZEN DEKBED WASSEN

Je kan je dekbed het beste op een lage temperatuur wassen. Op 40 graden is het beste...

🔍 WAT ZIJN DE MATEN VAN EEN DEKBEDOVERTREK?

Ten eerste moet je de maat weten van je bed en dekbed. Deze zijn voor een eenpersoonsbed...

🤔 KAN EEN DEKBED IN DE DROGER?

Ja dat kan, zorg wel dat je dit niet op een hoge temperatuur doet. Je kan je droger afstellen op een lage temperatuur...