Je kan tegenwoordig niet meer zomaar een baard laten groeien en klaar. Je moet er natuurlijk wel een beetje model in hebben. Maar hoe doe je dat nou het beste zelf zonder naar de barbier te gaan? Ten eerste zal je een baardtrimmer moeten kopen.

STOPPELBAARD TRIMMEN

De stoppelbaard kan er mooi uitzien, maar hoe krijg je nou die mooie ‘Designer Stubble’? De beste trimmers hebben een manier waarop je de lengte instellingen voor je stoppelbaard zeer precies kan instellen. Stel deze in van 1-3 mm. 

Lees onze grote guide: Beste baardtrimmer

ZEERGEWILD.NL

We gaan nu beginnen met trimmen. Als je nog niet zeker bent van de lengte, stel de baard trimmer dan eerst in op een langere lengte. Trim dan je baard haren dezelfde lengte. Ga nu stap voor stap een stukje korter, totdat je de perfecte lengte voor jouw baard hebt gevonden. 

Je bent natuurlijk nog niet klaar. Iedereen heeft wel wat haren die niet helemaal in lijn staan met de rest van de baard. Het is dus zaak om nu bij te scheren. Gebruik hiervoor een nieuw scherp scheermes. Zorg er wel voor dat beide kanten van je gezicht hetzelfde model hebben.  

BAARD TRIMMEN IN DE HALS

Kies je voor een langere baard, maar wil je wel een mooie halslijn hebben? Er is een mooie truc om dat op precies de goede lengte te hebben. Leg je wijsvinger net boven je adamsappel. Deze lijn trek je door over de rest van de baard. Trek de uiteindes van je baard een ongeveer 1 cm omhoog om een natuurlijk uiterlijk te krijgen. 

Beste baardtrimmer Test

We gaan nu trimmen met de baard trimmer. Korter haar in de hals dan in de rest van de baard geeft een mooi contrast af. Zet je baard trimmer op een lengte rond de 5mm. Trim nu tegen de haarlijn in tot de denkbeeldige lijn net boven je adamsappel. Vind je het haar nog te lang? Dan kan je de baardtrimmer steeds een millimeter korter zetten tot je de ideale lengte gevonden hebt. 

VERSCHIL TONDEUSE EN BAARDTRIMMER

Wat is nu het verschil tussen een tondeuse en een baardtrimmer? Een trimmer wordt alleen gebruikt om de contouren van je haar bij te werken, of om gedetailleerder te werken. Wil je dus zeer precies te werk gaan met je baardhaar dan heb je zeker een trimmer nodig. 

De strakke lijnen in je baard krijg je eigenlijk alleen met een baardtrimmer in combinatie met een scherp scheermes, dit zal je niet lukken met een tondeuse. De meeste professionele tondeuses zijn eigenlijk alleen geschikt voor het grotere werk. Wil je dus je hele baard afscheren, dan is de tondeuse door de krachtige motor het ideale gereedschap. Doe het trouwens niet, je hebt net zo hard gewerkt aan de die lange volle baard. 

Wil je dus je baard mooi vormgeven, kijk dan uit naar de beste baardtrimmer. Deze geeft je de mogelijkheid om je lange baard mooi vorm te geven. Ook kan dichter bij de huid trimmen om de mooie strakke lijnen heel precies in je baard te verwerken.

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 STOPPELBAARD TRIMMEN

We gaan nu beginnen met trimmen. Als je nog niet zeker bent van de lengte, stel de baard trimmer dan eerst in op..

🔍 BAARD TRIMMEN IN DE HALS

Leg je wijsvinger net boven je adamsappel. Deze lijn trek je door over de rest van de baard. Trek de uiteindes van je baard een..

🤔 VERSCHIL TONDEUSE EN BAARDTRIMMER

Wil je dus zeer precies te werk gaan met je baardhaar dan heb je zeker een trimmer nodig. De strakke lijnen in je baard krijg je eigenlijk..