De kans is groot dat u een vaatwasser in uw keuken heeft staan, maar weet u nou precies hoe deze werkt en wat te doen als deze bijvoorbeeld stinkt of verstopt is. In dit artikel nemen we u aan de hand om op deze vragen een antwoord te vinden en u zo te helpen uw vaatwasser beter te begrijpen.

WAT TE DOEN ALS UW VAATWASSER STINKT

Veel mensen die dit lezen zullen er weleens last van gehad hebben of zelfs nog steeds last van hebben, een stinkende vaatwasser. Wij gaan u helpen aan de hand van 4 stappen van uw stinkende vaatwasser af te komen. We starten met de afvoerfilter van de vaatwasser, deze is meestal te vinden onder het onderste rek van de vaatwasser. Deze kunt u meestal eruit draaien en ziet eruit als een cilinder. Deze filter kunt u met een borstel goed schoonmaken. 

Lees onze grote guide: Beste vaatwasser

ZEERGEWILD.NL

Dan komen we aan bij stap 2 en deze hebben betrekking op alle rubbertjes in de vaatwasser. Rubber heeft de neiging om geur in zich op te nemen. Er zijn verschillende rubberen delen van het rek en de deurafdichting die u los kunt maken. Stop deze in een heet sopje met schoonmaakmiddel. 

De derde stap is heel simpel, het schoonmaken van de rekken zelf. De laatste en belangrijkste stap is het plaatsen van een kopje vol met witte azijn. Ik weet wat u denkt, โ€˜maar dat stinkt tochโ€™, dat klopt, maar het is ook een echte geurvreter. Vervolgens doet u de vaatwasser (zonder vaat) dicht en laat u de vaatwasser het normale programma draaien. Hierna zet u de vaatwasser goed open, hierdoor verdwijnt de geur van witte azijn een stuk sneller en daarna bent u als het goed is klaar. 

Hoe kunt een siemens vaatwasser resetten HOE KUNT EEN SIEMENS VAATWASSER RESETTEN

Siemens is een erg bekend Nederlands merk op het gebied van vaatwassers en helaas komt het met deze vaatwasser wel eens voor dat ze een storing hebben. Een simpele oplossing voor deze storingen is het resetten van uw Siemens vaatwasser. Dit is heel simpel! Laat de vaatwasser aanstaan en druk de knoppen Voorspoelen en Snelprogramma tegelijk in en houdt dit vast voor vijf seconden. Als het goed is wordt uw vaatwasser nu gereset. 

Mocht het voorkomen dat uw vaatwasser het hierna nog steeds niet doet, dan moet u kijken of er een foutcode op het display staat en in de handleiding van de vaatwasser kijken wat u hieraan kunt doen. 

Beste Vaatwasser Test

HOE ONTSTOPT U UW VAATWASSER

Net als een stinkende vaatwasser is dit ontzettend vervelend. Er zijn vijf stappen om u hier doorheen te helpen. Als eerste kunt u de afvoerfilter verwijderen en kijken of hier afval in zit. Daarna wilt u uw afvoerpomp onthullen, dit verschilt per vaatwasser, dus raadpleeg hiervoor uw gebruiksaanwijzing.

Controleer de afvoerpomp op ongewenste objecten die erin zitten, doe dit wel met beschermende handschoenen, want er kan glas in zitten. Hierna spoelt u de pompdeksel filter af, voordat u deze weer terug plaatst. Als laatste kijkt u naar de afvoerslang, deze kan verstopt zijn door afval resten of door een knik in de slang. Dit kunt u oplossen door de slang te demonteren en zonder knik terug te monteren. Wat betreft de verstopping kunt u een eetlepel zuiveringszout en twee eetlepels azijn gebruiken. Laat dit intrekken en spoelt dit vervolgens door met het liefst heet water. Als het goed is, is het probleem nu verholpen. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

๐Ÿ† VAATWASSER STINKT

Wij gaan u helpen aan de hand van 4 stappen van uw stinkende vaatwasser af te komen. We starten met de afvoerfilter van de vaatwasser...

๐Ÿ” SIEMENS VAATWASSER RESETTEN

Laat de vaatwasser aanstaan en druk de knoppen Voorspoelen en Snelprogramma tegelijk in en houdt dit vast voor vijf...

๐Ÿค” VAATWASSER VERSTOPT

Als eerste kunt u de afvoerfilter verwijderen en kijken of hier afval in zit. Daarna wilt u uw afvoerpomp onthullen, dit verschilt per vaatwasser...