Als u dit artikel leest is de kans groot dat u een frituurpan in huis heeft. De kans is dan ook groot dat u heel erg veel moeite heeft met het schoonmaken en houden van deze frituurpan. Dat is ook helemaal niet zo gek, want een frituurpan schoonmaken is een lastige taak. Daarom gaan we in dit artikel u helpen met manieren om ervoor te zorgen dat uw frituurpan schoon blijft. 

HOE U EEN FRITUURPAN SCHOONMAAKT

Lees onze grote guide:

LEES HIER OVER DE BESTE FRITUURPANNEN

ZEERGEWILD.NL

Er zijn verschillende manieren om een frituurpan schoon te maken. Sommige modellen kunnen in de vaatwasser en andere moeten met de hand. Voor beide geldt dezelfde voorbereiding en die bestaat uit de volgende twee stappen: 

  1. Start met de stekker uit het stopcontact te halen. Daarna haalt u het vet uit de frituurpan, herbruikbaar vet kunt u terug doen in de fles. 
  2. Veeg vervolgens met een stuk keukenpapier de (binnen)wanden van de frituurpan schoon. Doe dit zo goed mogelijk, het vet wat niet makkelijk weg gaat kunt u laten zitten. 

Hierna kunt u de frituurpan in de vaatwasser doen (mits deze daarvoor is bestemd) of met de hand wassen. Afwasmiddel is van nature ontvettend en daarmee dus erg geschikt voor het schoonmaken van een frituurpan. Vul je gootsteen met heet water en afwasmiddel en start met het schrobben van de binnenpan, deksel en het mandje. Ververs regelmatige het hete water en afwasmiddel, om al het vet echt weg te krijgen. We moeten toegeven dat deze methode redelijk ‘arbeidsintensief’ is, daarom hebben we nog twee andere methodes die iets minder arbeidsintensief zijn. 

beste frituurpan

HOE U MET BAKING SODA EEN FRITUURPAN SCHOONMAAKT

Naast gewoon afwasmiddel kunt u ook baking soda gebruiken, net als afwasmiddel is baking soda een fantastische ontvetter. Start met het tot ¾ vullen van de frituurpan met heet water, voeg een paar eetlepels baking soda toe en plaats het mandje terug in de binnenpan. Stop de stekker terug in het stopcontact en stel de temperatuur op maximaal 90 graden in. Breng het water met soda vervolgens bijna aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten staan (vergeet het raam niet open te zetten, dit kan stinken). Hierna kunt u de pan uitzetten, de stekker eruit trekken en de inhoud leeggooien in de gootsteen. Als u dit heeft gedaan kunt u de borstel en heet water er weer bij pakken om de pan nog goed met de hand aan te pakken. Hiermee kunt u losgeweekte stukken vet en vuil weg krijgen om uiteindelijk de pan mooi schoon te krijgen. 

HOE U VAATWASTABLETTEN KUNT GEBRUIKEN OM EEN FRITUURPAN SCHOON TE MAKEN

In plaats van baking soda kunt u ook vaatwastabletten gebruiken om uw frituurpan schoon te krijgen. Dit werkt bijna precies hetzelfde als de methode met baking soda. U vult de frituurpan voor 3/4de met water (zet ook weer het raam open). Dan doet u de frituurpan aan en stelt u temperatuur op 90 C in voor 10 minuten. Na deze 10 minuten kunt u de frituurpan weer leeg gooien en waar nodig met een borstel verder schoon maken.

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 FRITUURPAN SCHOONMAKEN

Voor beide geldt dezelfde voorbereiding en die bestaat uit de volgende twee stappen:

🔍 FRITUURPAN SCHOONMAKEN MET BAKING SODA

Start met het tot ¾ vullen van de frituurpan met heet water, voeg een paar eetlepels baking soda toe...

🤔 FRITUURPAN SCHOONMAKEN MET VAATWASTABLET

Dit werkt bijna precies hetzelfde als de methode met baking soda. U vult de frituurpan voor 3/4de met water ...