Het is natuurlijk leuk om een keertje zelf deeg te maken en dat te kneden, maar als je dat elke dag moet doen gaat het aardig wat tijd kosten. Daarom is de broodbakmachine zo’n goede uitvinding. We kijken in dit artikel hoe dit nou in z’n werk gaat.

BROOD BAKKEN IN BROODBAKMACHINE

De geur van vers gebakken brood is een van de lekkerste geurtjes die er zijn natuurlijk. Maar nou ruikt zelf gebakken brood niet alleen ontzettend lekker, het is ook nog eens ontzettend veelzijdig en gezond. 

Lees onze grote guide:

Beste Broodbakmachine

ZEERGEWILD.NL

Je kunt zelf meel halen bij een van de vele zelfstandige molenaars die ontzettend veel verschillende soorten meel hebben. Zo heb je meel voor waldkorn, voor mais brood, meergranenbrood en zelfs roggebrood en glutenvrij brood.  Je kunt werkelijk alle kanten op.

Niet alleen is het veelzijdig, het is ook nog eens gezond. Je weet precies wat er nou in je brood gaat. 

Het is ook super makkelijk! Je hoeft alleen maar de ingrediënten in de machine te doen, het juiste programma instellen, en de machine doet de rest. Ondertussen kan jij lekker koffie gaan drinken terwijl het huis steeds lekkerder gaat ruiken. 

GLUTENVRIJ BROOD BAKKEN BROODBAKMACHINE

Heb jij een glutenvrij dieet, of een gluten allergie? Weet je dat je zelfs glutenvrij brood in de broodbakmachine kunt maken? Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee moet houden, doe je dat goed dan heb je glutenvrij brood wat waarschijnlijk veel beter smaakt dan dat spul uit de winkel. 

Je kan, jammer genoeg, geen recepten omzetten naar een glutenvrij recept. Glutenvrij brood moet net even iets anders gemengd worden. Als het goed is heeft het meel wat je koopt wel altijd de goede ratio voor dat specifieke meel. Glutenvrij meel heeft een bindmiddel nodig. Xanthan en psylliumvezels binden het deeg goed. Hierdoor krijg je een mooi gebonden brood, en het zal minder snel uit elkaar vallen. 

Verder hoef je de ingrediënten alleen maar in de broodbakmachine te doen om heerlijk glutenvrij brood te krijgen. 

PIZZADEEG IN DE BROODBAKMACHINE MAKEN, KAN DAT?

Jazeker! Het werkt zelfs ontzettend goed. 

Zelf pizza maken is natuurlijk ontzettend leuk, zeker met de kinderen erbij! Maar goed, het deeg maken kost natuurlijk ontzettend veel tijd. Nu is de broodbakmachine ook hier een goede oplossing. Er zit namelijk op de meeste broodbakmachines een functie om deeg te maken. 

Een goed recept voor pizza deeg? 

Doe alles in de broodbakmachine en binnen no-time is het deeg klaar. Je hoeft dan alleen maar het deeg uit rollen, en de randen naar binnen vouwen voor een mooie pizza rand. Je in de rand ook nog eens stukjes kaas doen, dit is altijd een leuke en natuurlijk lekkere verrassing! 

Nu alleen nog de toppings erop, begin met een tomatensaus en dan de rest, en 12 minuten in de oven op 220 graden. Et voila! Een heerlijke pizza met hulp van de broodbakmachine!

Deze video geeft je heel handige tips als je een broodbakmachine wilt kopen:

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 BROOD BAKKEN IN BROODBAKMACHINE

Je kunt zelf meel halen bij een van de vele zelfstandige molenaars die ontzettend veel verschillende soorten meel hebben. Zo heb je meel...

🔍 GLUTENVRIJ BROOD BAKKEN BROODBAKMACHINE

Je kan, jammer genoeg, geen recepten omzetten naar een glutenvrij recept. Glutenvrij brood moet net even iets anders gemengd worden. Als het goed ...

🤔 PIZZADEEG BROODBAKMACHINE

Nu is de broodbakmachine ook hier een goede oplossing. Er zit namelijk op de meeste broodbakmachines...