Tijdens het koken gebruik je natuurlijk veel kruiden en oliën om uw eten op smaak te brengen. Nou is niet elke olie hetzelfde. Je hebt ook nog keuze tussen veel verschillende soorten maar vandaag behandelen wij olijfolie. Deze olie hoort goed op smaak te zijn, zodat ze hun rijke smaak af geven aan uw eten.
Beste Olijfolie december 2021

- Relatief dunne olie
- Rijk van smaak
- Zuurgehalte 0,2%
Beste Olijfolie Test en Review
De olie wordt vaak gebruikt in de pan voor het eten erin gaat of achteraf om net die extra smaak te geven aan de maaltijd. We kijken daarom ook goed en bekijken in beide gevallen welke het beste geschikt is voor uw keuken.
- Relatief dunne olie
- Rijk van smaak
- Zuurgehalte 02%
- Grote fles
- Lompe vorm
De olijf olie van Deortegas wordt geperst in en ontwikkeld in Spanje. Voor deze olijf olie wordt de olijf soort Cornicabra gebruikt. Deze olijf is een relatief zoete olijf met een zuurgraad van 0,2%. De olijf olie wordt dicht verpakt in een glazen behuizing. Deze olie is uitermate geschikt voor in de pan. Hierdoor trekt de olie goed in het eten en brengt extra smaak. De olie is relatief dun en kan dus goed verspreid worden over het eten en wordt makkelijker in het eten getrokken als de dikkere oliën op dit lijstje.
Laat meer zienDe olie komt in een glazen behuizing en dient dus voorzichtig behandeld te worden. De olie blijft in de beste conditie als u de fles goed afsluit en op een donkere koude plek bewaard. Denk hierbij aan een keuken kast of aan de kelder. In de koelkast bewaren kan ook maar wordt afgeraden.
- Rijk van smaak
- 2 olijf soorten
- Geschikt voor salade
- Dikker
- Koud bewaren
De olijf olie van Argoliva komt wordt geperst en ontwikkeld in Griekenland. De olie bestaat uit 2 olijven waarvan 60% uit Koroneiki en 40% uit Manaki. Koroneiki is een vlezige olijf en is rijk aan gezonde stoffen maar zorgt ook voor een pittige dominante smaak. Daarin tegen is de Manaki een zoete olijf met een zachte textuur. Samen zorgen deze 2 olijven dus voor een heerlijke olijf olie voor tijdens het koken of voor over uw salade. Kenners zeggen dat de olie meer geschikt is voor over de salade dan voor tijdens het koken.
Laat meer zienDe olie is relatief iets dikker en daardoor lekkerder over de salade. De olijf olie komt in een glazen container en dient dus op een donkere en kouden plek bewaard te worden. Denk hierbij dan aan een keuken kastje of de kelder. Koelkast wordt afgeraden vanwege de te lage temperatuur.
- Rijk van smaak
- Geschikt voor warm en kouden gerechten
- Donker bewaren
- Koud bewaren
De olijf olie van Terra Delyssa wordt met de hand geplukt. De olijven worden rijp geplukt door de boer. Aan de boom zijn ze groen en veranderen vervolgens in paars en dan zwart. Dit is het ideale moment om deze olijven te persen. Ze zitten vol van smaak en hebben veel sap. Het zuurgehalte van de olijven ligt net iets onder de 0,8% en is daarom een relatief zure olijf olie. De olijf olie is erg geschikt om te bakken en te braden.
Laat meer zienDe olijfolie is ook geschikt voor koude gerechten denk hierbij aan salades en pasta’s. De olie is een heerlijke topping en zorgt net voor dat extra lekkere randje aan uw eten. Een groot voordeel aan deze olijf olie is het feit dat deze koud geperst wordt. Doordat het koud geperst wordt. Behoud het zijn smaak beter en blijft de olie langer goed.
- Decoratie voor de keuken
- 3 Verschillende smaken
- Kleine compacte blikken
- Donker en koud bewaren
De olijfolie van Saloio is een rijke olie. De olie wordt geperst en ontwikkeld in Portugal. Sinds 1878 zit Saloio al in de olijven wereld en weet hierom precies de juiste combinatie te maken voor haar wel bekende olijf olie. Elk blik heeft zijn eigen smaak, zo is de ene net iets zuurder als de andere terwijl de andere net iets zoeter is. En natuurlijk is dan het derde blok een middel maatje. De blikken opzich zijn een leuke decoratie voor in uw keuken.
Laat meer zienDe blikken hebben nog dezelfde stijl als in 1878 en hierom een erg gewild concept. De olijf olie verschilt per blik. En daarom voor iedereen wel wat lekkers. Aan de bovenzijde zit een ronde dop om de olijf olie mee te schenken. Ondanks dat de blikken geen licht doorlaten wordt het toch aangeraden deze op een donkere en koude plek te bewaren.
- Kan tegen zonlicht
- Geschikt voor elke maaltijd
- Kleine fles
- Dient koud bewaard te worden
De olijfolie van Neolea komt uit Griekenland en wordt hier ook ontwikkeld tot de dag van vandaag. De olijf olie komt in een speciaal ontwikkelde fles die geschikt is tegen UV licht. Hierdoor is het geen noodzaak de olijf olie te bewaren op een donkere plek. Wel wordt het aangeraden de olie op een koude plek te waren. Deze olie is puur geperst met de machines. Hier is geen hitte of andere toevoeg middelen aan toe gevoegd.
Laat meer zienDe olie is relatief dun en dus goed geschikt voor bakken en braden. Mocht u de smaak zo lekker vinden kunt u deze ook over uw salade of pasta gebruiken.
Conclusie
Na het bekijken van deze 5 verschillende soorten olijf olie is er natuurlijk 1 die het beste is voor uw keuken. Na het bekijken van verschillende kwaliteiten maar ook verschillende minpunten komt Deortegas toch boven aan op dit lijstje. De olie is goed geperst en vol van smaak. De olie is geschikt voor zowel voor het bakken van uw eten als na het bakken van uw eten. Zo hoeft u geen boter meer te gebruiken en kunt u uw eten achteraf net die extra touch geven.
FAQ: Veel gestelde vragen
🏆 Welk product is het beste in de test?
Deortegas Biologische extra vierge Olijfolie
🔍 Hoe hebben we de producten getest?
We hebben 17 producten onderzocht, 24 bronnen bekeken en 190 grondige reviews geanalyseerd.
🤔 Waar moet u op letten tijdens het kiezen van een product?
Naar onze mening is het belangrijk om te kijken naar smaak, dikte, houdbaarheid en zeker niet geur tijdens het kiezen van een product.