Een Kobo e-reader; een ideaal product om veel boeken mee te nemen, zonder dat je enorm veel ruimte kwijt bent. Daarnaast voorkomt het natuurlijk ook dat je kilo’s aan boeken mee moet nemen. In dit artikel geven we je antwoord op de meest gestelde vragen omtrent een Kobo e-reader. Zo kun jij altijd met plezier je boeken blijven lezen!

KOBO E-READER LOOPT VAST

Er zijn verschillende redenen waarom jouw e-reader vast kan lopen. In dit soort gevallen reageert het boek vaak niet meer, waardoor je het scherm nog wel kunt gebruiken. Gelukkig zijn er ook verschillende manieren om jouw e-reader weer bruikbaar te maken. Hieronder volgt daarom een lijstje met oplossingen die je kunt gebruiken. Begin wel met de eerste maatregel, aangezien deze het makkelijkst is. Mocht deze niet werken, dan kun je het lijstje afwerken.

Lees onze grote guide: Beste ereader

ZEERGEWILD.NL

  1. De eerste maatregel die je kunt nemen is het aan en weer uitzetten van jouw e-reader. Dit is de simpelste oplossing. 
  2. Houd de aan-uit knop van je e-reader 10 seconden lang in om de e-reader gedwongen uit te schakelen. Wanneer je de e-reader weer aanzet, zou dit opgelost moeten zijn. 
  3. Schakel je e-reader (gedwongen) uit. Leg daarna jouw e-reader aan de oplader en laat deze minimaal een uur liggen. Kijk daarna of het probleem verholpen is. 
  4. Een laatste oplossing is om jouw Kobo terug te laten gaan naar de fabrieksinstellingen. Die doe je door op het pictogram met 3 streepjes onderaan het scherm te kiezen. Ga naar ‘Instellingen’, ‘Apparaatgegevens’ en klik op ‘Fabrieksinstellingen resetten’. Heb je dit gedaan, dan kun je daarna al je gedownloade boeken weer op jouw Kobo e-reader zetten.
Beste Ereader Test

BOEKEN OP E-READER ZETTEN

Je kunt via verschillende manieren boeken op je Kobo e-reader zetten. Het makkelijkste is natuurlijk om de boeken via de Kobo Shop op je e-reader te zetten. Heeft jouw e-reader wifi, dan kun je eenvoudig via de e-reader zelf de boeken uit de Kobo Shop op je e-reader zetten. Wanneer je je aanmeldt op je Kobo e-reader en deze beschikt over wifi, worden jouw gekochte boeken uit de Kobo Shop automatisch gedownload. 

Je kunt ook jouw e-reader verbinden met je computer. Hierdoor heb je de mogelijkheid om jouw gedownloade boeken op je e-reader zetten. Let er daarbij wel op dat het per e-reader kan verschillen welke bestandsformaten worden ondersteund. In veel gevallen is .EPUB, .PDF en .JPEG voldoende. In deze video wordt ook uitgelegd hoe je boeken op je e-reader zet! 

KOBO E-READER REAGEERT NIET MEER

Ook wanneer jouw Kobo e-reader niet meer reageert, zijn er verschillende oplossingen mogelijk. Een aantal van deze oplossingen zijn hierboven ook al genoemd. In dit geval doet de e-reader niets meer en is het scherm niet meer te gebruiken. In dat soort gevallen kun je ervoor kiezen om je e-reader opnieuw op te starten, om je e-reader gedwongen in- en weer uit te schakelen of om je e-reader voor een bepaalde tijd aan de oplader te leggen. In veel gevallen is de tweede oplossingen echter voldoende. 

Abonneren op onze nieuwsbrief loont!

Mis geen kortingen en simcoupons die nergens anders te vinden zijn. Met de hand geplukt.

🏆 KOBO EREADER LOOPT VAST

In dit soort gevallen reageert het boek vaak niet meer, waardoor je het scherm nog wel kunt gebruiken. Gelukkig...

🔍 BOEKEN OP EREADER ZETTEN

Heeft jouw e-reader wifi, dan kun je eenvoudig via de e-reader zelf de boeken uit de Kobo Shop op je e-reader zetten. Wanneer je je aanmeldt op je Kobo e-reader en deze beschikt over wifi, worden...

🤔 KOBO EREADER REAGEERT NIET MEER

Een aantal van deze oplossingen zijn hierboven ook al genoemd. In dit geval doet de e-reader niets meer en is het scherm niet meer te gebruiken. In dat soort...